Caçadors i Policia Local alerten del creixement exponencial de senglars als nuclis urbans

Intervenen: Josep Casas, agent del medi rural de la Policia Local de  Platja d'Aro / Lluís Anglada, caçador 

El vídeo de dos senglars passejant per la rotonda d'un dels principals accessos a Platja d'Aro s'ha fet viral, però les autoritats apunten que hi ha hagut sort que ningú ha pres mal. 

Davant de la presència creixent de famílies de porcs senglars als carrers dels pobles i ciutats de costa, els agents del medi rural demanen prudència. Aconsellen aturar immediatament el vehicle si es topa amb un d'aquests animals ja que són robustos i poden generar destrosses i avisar immediatament la Policia. Recorden que no els hem de tocar perquè són animals salvatges i que és important no alimentar-los perquè tornaran. 

Entre les principals raons per explicar la proliferació d'aquests animals hi ha l'augment de brutícia els boscos i l'envelliment de la població de caçadors. 

Els caçadors per la seva banda afirmen que segons les dades recollides ja auguraven que aquest estiu seria excepcional pel que fa a la presència de senglars. Tant per la bona reproducció dels animals com per la manca d'aigua als torrents de les Gavarres, que són el seu medi natural. Confien però en poder repertir la situació ben aviat. 

Policia Local i caçadors treballen en xarxa per combatre la presència de senglars en zones urbanes, malgrat que apunten que es tracta d'un afer complicat ja que hi ha àmbits on no es poden fer batudes per la seva proximitat amb zones transitades.

Comentaris (1)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix

GxRPnRVyfa 35 dies
555


Més articles de Medi Ambient