El Govern es reunirà amb els alcaldes de la Costa Brava per revisar els plans urbanístics

Intervé: Damià Calvet, Conseller de Territori i Sostenibilitat

La Generalitat es reunirà amb els 22 ajuntaments de la Costa Brava per analitzar i si s'escau revisar els seus creixements urbanístics però adverteix que podrà fer poca cosa en el cas dels projectes urbanístics que ja disposen de llicència municipal.

La reunió s'ha programat pel proper 16 de novembre i s'analitzaran diversos projectes urbanístics engegats al litoral gironí per veure si es poden concentrar, reduir o directament aturar via desclassificació de sól urbanitzable.

Territori surt al pas de la preocupació de SOS Costa Brava i alcaldes

El Conseller de Territori i Sostenibilitat Damià Calvet ha sortit al pas de les demandes de SOS Costa Brava, un grup d'una vintena d'entitats ecologistes que reclama aturar promocions ubanístiques en set municipis, que podrien significar la construcció de més de 10.000 vivendes, cinc hotels de luxe, un camp de golf, una nova autopista, un càmping, diversos edificis i més de 270 nous amarradors.

També surt al pas de la creixent preocupació dels alcaldes i alcaldesses de la zona que ja es comencen a articular per fer front comú i demanar la intervenció de la Generalitat.

Hi ha projectes que no es podran aturar

El conseller de Territori agraeix la pressió de les entitats ecologistes i els recorda que està en tramitació el projecte de Llei d'Ordenació del Litoral i el Pla Director de Sóls No Sostenibles que haurien de permetre una protecció més gran del territori.

Calvet, però, ha admès que algunes demandes ecologistes no podran ser ateses perquè el projecte ja està molt avançat i disposa de llicència municipal, és el cas, per exemple, de la urbanització de luxe a la Pineda de'n Gori de Palamós.

Llei d'Ordenació del Litoral

Sobre la Llei d'Ordenació del Litoral que el Govern portarà al Parlament, s'ha avançat que es donarà més autonomia als municipis i més agilitat per tramitar ocupacions temporals de l'espai maritimo terrestre, i un nou cànon a les ocupacions permanents, com són terrasses de restaurants i concessions, que revertiria en l'ordenació del litoral i l'adaptació d'aquest per mitigar els efectes del canvi climàtic. En aquest aspecte el Govern preveu recaptar mig milió d'Euros.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient