Cruïlles demana coordinació i respecte pel medi ambient en el buidatge de Vacamorta

Intervé: Dani Encinas, Alcalde de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura

La Generalitat s'ha compromès a redactar el projecte de buidatge de Vacamorta abans que acabi aquest any en compliment de les sentències judicials que l'obliguen a fer-ho. L'Ajuntament de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura reitera que cal fer-ho a través d'una comissió de seguiment entre les diferents administracions i els ecologistes i que el buidatge ha de respectar el veïnat i l'entorn.

El batlle del municipi, Dani Encinas, ha explicat al Parlem amb l'Alcalde de TV Costa Brava  que en una trobada amb representants de la Generalitat a Girona van demanar una reunió amb el Conseller Calvet per posar fil a l'agulla a la redacció d'un projecte de buidatge que la Generalitat s'ha compromès a elaborar abans d'acabar l'any.

Preocupa especialment el trànsit de vehicles de gran tonatge per carreteres estretes que no solen suportar aquest tipus de circulació.

L'abocador de Vacamorta es va construir l'any 2.000 en unes antigues terreres de Cruïlles sense avaluació ambiental ni estudis d'emplaçament. El 2003 la Generalitat va concedir un pla especial urbanístic que autoritzava l'activitat però els ecologistes van impugnar-ho als tribunals. Aquest va declarar il·legal el permís del Govern el 2006, en una decisió que va ratificar el TSJC i el TS Espanyol, el 2011. 12 anys més tard el Govern va decretar el tancament de l'abocador i va encarregar diversos estudis per acatar la sentència judicial.

A l'espai hi ha 2,7 milions de tones d'escombraries.

L'Ajuntament confia en que el buidatge de l'abocador s'hagi realitzat abans d'acabar aquesta legislatura.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient