Olivia Mandle crea la jelly cleaner, una eina per netejar els microplàstics del mar

INTERVÉ: Olivia Mande, activista

La lluita contra el canvi climàtic és una de les grans batalles dels nostres dies i qualsevol petita ajuda és útil per contrarestar-ne els efectes. L'Olivia Mandle, de 14 anys, també ha volgut aportar el seu granet de sorra, i ho ha fet amb la creació de la jelly cleaner, una eina feta de materials reciclats com ampolles  i mitges velles, que té l'objectiu de netejar els microplàstics de la superfície del mar.
 
La jelly cleaner s'ha fet servir en diferents jornades de neteja, com la que es va fer recentment a les platges de Port Pelegrí, de Calella de Palafrugell, i a Llafranc. Un dels punts forts de la jelly cleaner és que és fàcil de fer. L'Olivia té un tutorial al seu canal de YouTube per tots aquells que s'ho vulguin construir.
 
A més d'aquesta eina, l'Olivia també ha engegat una campanya a Change.org amb el hashtag "noespaisparadelfines, una iniciativa que ha portat al Senat espanyol per demanar una Llei de Benestar animal que prohibeixi la cria i el comerç de cetacis.
 
L'Olivia va ser reconeguda per l'Institut Jane Godall com a "Mini Heroína" el 2020, un reconeixement de la seva lluita per la preservació del planeta.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient