Piferrer demana explicacions a Fernández del perquè va donar una llicència "mal donada"

Palafrugell

Data: 16/12/2020

Intervenen: Josep Piferrer, Alcalde; Juli Fernández, ex Alcalde

L'anterior batlle assegura que el Contenciós-Administratiu  no qüestiona la legalitat del xalet del Golfet i que si no hagués concedit la llicència hagués prevaricat

L'Alcalde de Palafrugell Josep Piferrer creu que el seu antecessor, Juli Fernández, ha d'explicar per què va donar la llicència d'obres per construir el xalet del Golfet que el Contenciós-Administratiu ha declarat irregular mentre que l'anterior batlle treu ferro a l'assumpte i indica que la decisió judicial no qüestiona que es pugués construir el pol·lèmic xalet de Calella.

El Jutjat Contenciós-Administratiu ha donat la raó a Salvem el Golfet i conclou que en la llicència atorgada per l'Ajuntament de Palafrugell no hi figura el perceptiu Estudi d'Impacte i Integració Paisatgística i l'anul·la.

A falta d'un anal·lisi jurídic més profund per part dels serveis tècnics municipals per l'actual Alcalde si que cal una valoració política que passa perquè els anteriors responsables donin explicacions.

El TSJC va desestimar les al·legacions de Salvem El Golfet


I la resposta de Juli Fernández és que si no hagués donat la llicència hagués prevaricat. L'anterior batlle assegura que el Contenciós no qüestiona que l'edifici està permès segons el Pla General Urbanístic. 

L'ex Alcalde recorda que una sentència anterior del TSJC desestima les al·legacions que en aquest sentit havia presentat Salvem El Golfet. Assegura que el Govern té eines jurídiques per solucionar el cas, adverteix que ens trobem en una sentència de primera instància que es pot recòrrer i indica que si es fa l'informe d'impacte ambiental que la sentència retreu que no es va fer, automàticament les demés actuacions queden validades.

Victòria parcial pels ecologistes

Pel que fa a Salvem El Golfet, a través d'un comunicat expressen una sensació agredolça. Per una banda consideren una victòria que s'hagin anul·Lat la llicència d'obres del 2014, i els  dos acords de 2016, però per altra lamenten el criteri de que amb un informe ambiental a posteriori es puguin legalitzar les obres.

Per Salvem El Golfet aquesta interpretació és incoherent amb la pròpia sentència que admet que la construcció del xalet ha desfigurat el penya-segat. L'entitat dóna per fet que les parts afectades recorreran la sentència i no descarta sumar-se a l'apel·lació si així ho volen els seus socis i sòcies.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Medi Ambient