Calonge acull una jornada contra el malbaratament alimentari

El Castell de Calonge ha acollit una jornada amb la intenció de conscienciar sobre l'impacte que té el malbaratament alimentari tant en l'àmbit econòmic com social i mediambiental, amb la intervenció d'experts en gastronomia com la xef i restauradora, Ada Parellada, la directora de la "Plataforma Aprofitem els Aliments", Gaby Susanna i la directora de la Càtedra de Gastronomia, Cultura i Turisme Calonge i Sant Antoni de la Universitat de Girona.

Calonge ha acollit una jornada dedicada a conscienciar sobre l'impacte que té el malbaratament alimentari i com evitar-ho adoptant mesures, recuperant la cultura de l'aprofitament, valorant el menjar i vetllant per un consum responsable.

Precisament, un dels factors que més impacte negatiu té a l'ecosistema és el malbaratament d'aliments, fins al punt que, si llençar menjar fos un país, seria el tercer emissor més important de gasos d'efecte hivernacle, per darrere dels Estats Units i la Xina.

També es descarten productes abans d'arribar a la comercialització per no ser rendible el seu cultiu, per no complir determinades exigències estètiques o bé per no tenir comprador.

En conclusió, el malbaratament té repercussions molt negatives, no només en l'àmbit econòmic, sinó també en el social i mediambiental i, per tant, és essencial fomentar la consciència i l'educació, ja que es tracta d'una responsabilitat compartida que ens afecta com a societat.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient