Birding Natura i Endesa presenten conclusions de l'estudi del duc

Birding Nature i Endesa han estudiat durant 1 any aproximadament fins a 18 exemplars de duc arreu del territori català i ara han presentat les seves conclusions.

Birding Natura i la companyia elèctrica Endesa han presentat les conclusions després d'estudiar durant 1 any fins a 18 exemplars de duc arreu del territori català.

El projecte ha permès seguir durant un cicle anual complet el moviment de 10 exemplars adults i 8 polls d'aquesta espècie d'au rapinyaire nocturna, repartits entre el Baix i l'Alt Empordà, la Plana de Lleida, les Terres de l'Ebre i la Catalunya Central.

L'objectiu d'aquest programa ha estat recopilar tota la informació possible sobre el comportament de l'espècie en les diferents etapes de la seva vida, des de que és un ou fins adult, i definir mesures que redueixin la seva mortalitat, donat que la meitat de les morts que es produeixen en aquesta espècie són degudes a causes no naturals. Ara, un any després de finalitzar el radio seguiment de l'últim exemplar, se n'han presentat les primeres conclusions, de gran valor per a tota la comunitat científica.

El projecte ha comptat amb la col·laboració del Servei de Fauna i Flora de la Generalitat de Catalunya, de diferents Espais Naturals Protegits de Catalunya, del MITECO i dels Agents Rurals.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient