Palafrugell prohibirà fumar a les seves platges a partir de l'any que ve

Palafrugell

Data: 20/08/2019

INTERVÉ: Joan Vigas, primer tinent d'alcalde de Palafrugell

Imatges com aquestes de cigarretes enceses no es repetiran més a les cales i platges del municipi de Palafrugell. El litoral marítim de Calella, Llafranc i Tamariu serà espai lliure de fum a partir de l'any que ve

Ja sigui per motius mediambientals, de neteja, de civisme o de salut pública aquest ha estat un punt de consens entre els tres socis del govern palafrugellenc des del primer dia. Ara, per no precipitar-se després d'una legislatura que va arrencar amb la temporada turística, s'ha decidit que la mesura comenci a aplicar-se el 2020. Fa falta temps, a més, per obrir un debat amb tots els sectors vinculats al turisme.

S'ha d'estudiar també com s'aplica aquesta prohibició. Es vol treballar amb la informació i la conscienciació, però no es planegen sancions o multes. Creuen que és una qüestió de convivència i que no costarà gaire que els usuaris s'hi adaptin. Més si es té en compte que les platges són punts de marcat perfil familiar. 

Cal destacar que, segons dades del Govern de la Generalitat, a Catalunya es registren més de 9.000 morts a l'any a causa de malalties derivades del tabaquisme, sumat al fet que l'exposició involuntària al fum del tabac provoca 200 morts anuals. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient