Protecció Civil desactiva l'alerta del pla VENTCAT

Protecció Civil desactiva l'alerta del pla VENTCAT
L'Empordà

Data: 11/12/2017

Protecció Civil de la Generalitat desactiva l’alerta del Pla especial d’emergències per risc de vent a Catalunya VENCAT per la millora de les condicions meteorològiques i per la manca d’incidències actualment derivades del fort vent. Les ratxes màximes que s'han registrat al Baix Empordà han estat a Castell d'Aro, on s'han assolit ventades de fins a 75 quilòmetres per hora. 

El telèfon d’emergències 112 de Catalunya ha rebut un total de 54 trucades  per incidències derivades del vent fins a les 18.00 hores d’avui, la majoria per branques i altres objectes en carrers i carreteres, així com caiguda de tendals, cobertes i elements inestables en edificis. Les trucades, per comarques s’han fet des del Barcelonès 16; Selva 6; Maresme 5; Vallès Occidental 4; Baix Llobregat 4; Alt Empordà 3; Gironès 3; Baix Empordà 3; Garraf 2; i Montsià 2. Per municipis les trucades s’han fet des de Barcelona 12; Badalona 4; Gavà 2; Sils 2; Sant Llorenç Savall 2; Palamós 2; Pineda de Mar 2; Mataró 2; Santa Coloma de Farners 2; i Girona 2. A conseqüència d’aquest episodi de forts vents no es té constància de cap persona ferida.
 
D’aquestes trucades derivades als cossos d’emergències, els Bombers de la Generalitat han atès un total de 47 avisos relacionats amb el vent entre les 00.00h i les 18.00h d’avui, gairebé tots aquesta matinada i fins a poc abans de migdia. Es tractava d‘assegurar o de retirar decoracions de Nadal, tendals i pancartes a punt de caure a la via pública, i de retirar branques trencades pels cops de vent. 
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient