Alumnes de Prats de la Carrera llancen un projecte contra la contaminació marítima

Palafrugell

Data: 02/03/2021

Cada cop s'alcen més veus de nens i nenes que defensen la lluita contra el canvi climàtic i el desenvolupament sostenible. Així doncs, de la llavor plantada per Greta Thunberg i el moviment Fridays for Future, germinen noves iniciatives estudiantils arreu del planeta. El Baix Empordà no es queda enrere de les proclames ambientals i han estat els alumnes de primer d'ESO del centre Prats de la Carrera de Palafrugell que han engegat un projecte titulat "Operació Embornals".

Xerrada amb Greenpeace Espanya
A través d'una xerrada telemàtica amb el conseller a Espanya de Greenpeace, els alumnes van veure factible tirar endavant una campanya de conscienciació entorn de la contaminació de mars i oceans.

Acció directa als embornals
Operació embornals s'explica per sí sola. Tal com ens indica el nom, els nens i nenes aniran als embornals de Palafrugell i els marcaran amb siluetes de peixos i la frase: "aquí comença el mar".

Dins el marc de la UNESCO
Prèviament al projecte, els docents van divulgar a les aules els Objectius de Desenvolupament Sostenible de la UNESCO. Així doncs, un cop adquirida la teoria, es va tirar endavant la iniciativa.

"Ditch the plastic beach"
Ja en la fase final del projecte, els estudiants de primer també han animat a la ciutadania a anar al YouTube de l'escola per donar like al vídeo "Ditch the plastic beach". I és que els de segon d'ESO, també han adquirit l'esperit sostenible i han participat en el concurs "Joves i ODS" del Fundaesplai, per aturar la contaminació de plàstics a les platges a través de l'audiovisual.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient