Santa Cristina col·loca trampes de vespa asiàtica

INTERVÉ: Jofre De Febrer Tècnic de medi ambient de Santa Cristina

S'han col·locat diverses trampes de vespa asiàtica a Santa Cristina d'Aro. Fa anys que l'àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament treballa en la detecció de nius de la vespa velutina, més coneguda com vespa asiàtica. Durant el 2017 ja es van treure diversos nius i l'any passat una desena, i tenint en compte el creixement exponencial d'aquesta espècie invasora han decidit posar-hi mà.

El primer pas és la instal·lació d'aquestes trampes elaborades per la pròpia àrea i que consisteixen en una ampolla de plàstic amb un líquid atraient. Totes elles s'han col·locat en espais on l'any passat s'havia detectat la presència d'algun niu i s'ha fet coincidint amb el període que les reines surten de la hibernació i comencen a construir el niu primari, que després donarà, en plena temporada estival, al niu secundari. 

Si es detecta algun niu es demana trucar al 112 i extremar les precaucions. No acostar-se al rusc ja que a banda que la picada de vespa és molt dolorosa, sovint, l'atac pot ser agressiu i repetit en diverses ocasions. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient