Bosses reutilitzables per reduir l'ús de plàstic a l'Hospital de Palamós

Palamós

Data: 08/06/2021

La medicació de dispensació ambulatòria a l'Hospital de Palamós es reparteix, des d'aquest mes de juny, amb bosses reutilitzables de cotó orgànic. La mesura s'ha implementat amb la voluntat de reduir la petjada ecològica i en un futur, eliminar definitivament el plàstic d'un sol ús al centre.

En aquest sentit, els usuaris i usuàries que acudeixin a l'àrea de farmàcia per recollir la seva medicació rebran una bossa de cotó, la qual presenta serigrafiada el logo del SSIBE i la frase "Soc sostenible amb el medi ambient". Des del centre hospitalari preveuen repartir unes 15.000 bosses en el transcurs d'un any.

Més enllà de les bosses reutilitzables, en els Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà (SSIBE) també s'han substituït els embolcalls de plàstic per bosses de paper en la distribució dels menús per als treballadors. D'altra banda, a Palamós Gent Gran i a les diferents Àrees Bàsiques de Salut se n'han introduït de biodegradables i compostables.

En el transcurs d'aquesta setmana, les bosses de cotó també s'administraran al servei de farmacologia dels Centres d'Atenció Primària de Palafrugell, Palamós, Torroella de Montgrí i la Bisbal d'Empordà.

La voluntat és que l'usuari quan vagi altre cop a recollir els medicaments porti la bossa reutilitzable i així, es redueixi la generació de residus d'un sol ús.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient