Funeral per la darrera pineda de La Fosca arran de mar

Palamós

Data: 13/09/2021

Funeral per la darrera pineda verga de Palamós arran de mar. Els ecologistes estan de dol pel projecte de construcció de dos blocs d'apartaments i 25 xalets a La Fosca, a la zona on hi havia un antic càmping.

Tot i que el projecte de construcció d'aquestes edificacions encara està en litigi com que el projecte d'urbanització de l'espai està aprovat s'han començat a talar arbres fet que ha aixecat l'alerta de les entitats ecologistes qui alerten que en cas que la justícia els doni la raó i freni el projecte, l'espai quedarà tocat de mort.

Aquest diumenge desenes d'activistes van fer una 'performance' en la que van vestir-se de dol i van pintar alguns arbres de vermell com si fos sang.
Des de SOS Costa Brava reclamen que l'Ajuntament de Palamós faci un pas endavant i requalifiqui l'espai per convertir-lo en zona verda i així protegir-lo com asseguren recomana el Pla Director Urbanístic de la Costa Brava. Un pla, que si bé va permetre salvar alguns espais de l'urbanisme, va deixar fora les pinedes sense urbanitzar dins els nuclis urbans.

Més enllà de no posar més totxo en un litoral ja molt saturat d'edificacions els grups ecologistes defensen les bondats de les pinedes en el medi.

La Pineda de La Fosca és una de les diverses que estan amenaçades al llarg de tot el litoral gironí. L'altra cas baixempordanès emblemàtic és el de la Pineda de Riuet, al costat del Port d'Aro.
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient