La 24a sega tradicional de Pals reivindica la història de l'arròs

Pals

Data: 15/10/2022

El Mas Carles va tornar a acollir aquest dissabte la sega de l'arròs de Pals. Un dia on els assistents van viure de ben a prop com era segar l'arròs anys enrere, amb l'afegit de poder participar en un taller de cistelleria. La jornada va recuperar l'arrossada popular, que va esgotar tots els tiquets. 

Pals ha tornat a posar en valor el seu arròs i la feina dels pagesos amb la 24a sega de l'arròs. La cita és una de les dates marcades al municipi per explicar a veïns i visitants com es treballava al camp anys enrere i mostrar la feina que hi havia durant la collita. A les 11h, els pagesos s'han posat a treballar davant el públic que mirava i escoltava les explicacions de com s'havia de segar l'arròs de manera manual. Una oportunitat per recordar la feina tradicional al poble.

La sega ha acaparat les mirades dels assistents que han acompanyat als pagesos durant l'hora que van ser al camp. A banda de veure com segaven, al Mas Carles s'hi han organitzat altres activitats com un contacontes per transmetre la història de l'arròs als més petits. També s'ha fet un taller de cistelleria per donar espai a altres activitats artesanals.

Al migdia també s'ha organitzat una arrossada que va esgotar tots els tiquets i la tarda ha acabat amb una observació d'ocells a l'estany.

A la sega de l'arròs no hi poden faltar les explicacions. Des de fa 12 anys, l'encarregada a fer-ho és l'Esther Reig, que acompanya la sega i la plantada, explicant com era la feina sense la mecanització i com es distribuïen la feina. La sega d'aquest dissabte també va servir per explicar que les condicions al camp, moltes vegades no són les idònies.

A Pals, l'arròs toca de prop a molts dels ciutadans perquè tenen familiars que hi treballen o que hi treballaven. També és una oportunitat perquè els visitants prenguin consciència de la cultura del poble. A més la sega serveix per no donar l'esquena a la pagesia.

La 24a edició de la sega va tornar a cridar l'atenció del públic que va apropar-se durant tot el dia al Mas Carles, demostrant que l'interès per la cultura i la història de l'arròs es manté ben viva al municipi.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient