Els Agents Rurals demanen prudència i responsabilitat davant el risc d'incendi

Foixà

Data: 01/06/2022

Els Agents Rurals demanen prudència i responsabilitat davant l'alt risc incendi per aquest estiu. Recorden com és d'important respectar el medi natural i evitar actuacions incíviques com el llançament de les burilles a terra.

L'hivern sec i la poca pluja d'aquesta primavera pronostiquen un elevat risc d'incendi forestal per aquest estiu a la comarca del Baix Empordà. A això se li ha d'afegir les altes temperatures, la poca pluja dels estius, episodis d'humitat baixa o la tramuntana i l'augment de visitants en entorns naturals. Per això els cossos de seguretat i emergència i els ajuntaments ja treballen per prevenir els incendis.

En aquest sentit, la conscienciació ciutadana és clau. Preocupa la massificació al medi natural i actuacions incíviques com acampades il·legals, encesa de focs a terra o l'abocament d'escombraries o deixalles al bosc. Per això els Agents Rurals demanen prudència i responsabilitat.

Una de les assignatures pendents és conscienciar i evitar el llançament de les burilles a terra. Sense anar més lluny, en el lloc de la gravació, en un camí de terra, enmig de vegetació, trobem diverses cigarretes, algunes d'elles mal apagades.

Gran part de l'activitat de prevenció d'incendis es concentra en els perímetres de protecció prioritària. És a dir, àmbits territorials amb un gran perill d'incendi forestal. En el cas del Baix Empordà són el massís de Cadiretes, del Montgrí i de les Gavarres, molt susceptibles a cremar-se. Precisament, actualment s'està treballant en la renovació de les senyalitzacions d'aquestes zones perquè el ciutadà vegi de manera clara quan pot accedir-hi i quan no.

Durant tot l'any ja s'actua en diversos àmbits, des d'inspeccions a les línies elèctriques, a neteges a franges perimetrals d'urbanitzacions o de vorals de carreteres.

A banda de les diferents accions per evitar un incendi es recomana trucar al Telèfon d'Emergències 112 en cas de veure una columna de fum o indici de foc forestal.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient