Localitzen la floració dels prats marins de gram a la badia de Pals

La badia de Pals compta amb prats marins de Cymodocea. Ara que la Fundació Alive ha localitzat la flor de la planta es podrà fer un seguiment del seu creixement durant els diferents períodes de l'any. 

La Fundació Alive ha detectat la presència de la flor de la Cymodocea als prats marins de la badia de Pals. Una planta que permet crear un medi submarí que és un espai pels diferents peixos, a més de ser un element necessari per evitar que els temporals facin malbé el fons marí. Aquesta trobada s'ha registrat durant l'estudi dels pops de gram de la mateixa fundació i suposa el primer registre d'aquesta flor al litoral empordanès.

La presència de la Cymodocea ajuda a fixar els fons de sorra marins gràcies a la tija i les arrels que va desenvolupar fa milions d'anys quan era una planta terrestre. Aquestes arrels serveixen per fixar el fons marí i convertir-lo en prats importants per la biosfera, però també pel que fa a la producció d'oxigen i la captació del CO₂.

Aquesta trobada també ha permès saber que la planta no només es reprodueix tan assexualment com sexualment. Això fa que dins l'espècie hi hagi petites variacions genètiques i pot contribuir al fet que la planta continuï creixent a poc a poc. El següent pas de la fundació és fer un anàlisi del seu estat i com canvia durant l'any.

Tot i trobar-se més enllà de la mediterrània, la Cymodocea és una planta autòctona del territori. Per la Fundació Alive, la trobada de la flor a la zona també és rellevant perquè permet conscienciar a la ciutadania sobre la seva situació.

Després de detectar la presència de la flor de la Cymodocea, la Fundació Alive ja es prepara per estudiar la seva evolució i com contribuir a preservar-los.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient