Verges, Albons i Corçà es converteixen en líders del reciclatge

Els municipis de Verges, Albons i Corçà es converteixen en líders del reciclatge amb el sistema de recollida de residus de porta a porta. Així, el seu exemple demostra que les petites accions individuals i les decisions comunals poden tenir un impacte significatiu en la lluita contra el canvi climàtic i la contaminació.

La preocupació pel medi ambient i la gestió sostenible dels residus s'ha convertit en una prioritat fonamental per a moltes ciutats i pobles arreu del món.

En el cas de l'Agència de Residus de Catalunya, ha estat treballant activament per avaluar i millorar la gestió dels residus municipals. Així, segons els resultats publicats per l'Agència del balanç de l'any 2022, s'ha destacat un grup selecte de municipis que són un exemple de reciclatge i sostenibilitat, com Vilablareix, Albons, Corçà, Sant Quirze Safaja i Verges.

Així, aquests municipis han optat per utilitzar el sistema de recollida porta a porta, una estratègia que ha demostrat ser extremadament efectiva en augmentar la quantitat de residus que es recullen selectivament. 

Per tant, el futur ens demana un compromís col·lectiu amb el medi ambient, i Albons, Corçà i Verges i altres municipis exemplars ens mostren, amb un reciclatge superior al 90%, que aquest camí és possible i val la pena seguir-lo. 

Les generacions futures ens agrairan les nostres accions i decisions d'avui, ja que determinaran la salut i la prosperitat del nostre planeta en els anys venidors. És hora d'actuar, de prendre responsabilitat i d'avançar cap a un futur més verd i sostenible per a tots.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient