SOS Costa Brava vol interposar un recurs a la sentència de la pedrera de s'Antiga

Llum verda a la construcció d'habitatges a la pedrera de s'Antiga després que la Justícia hagi desestimat el recurs interposat per les entitats ecologistes contra la llicència d'obres. Ara, SOS Costa Brava estudia interposar un recurs a la sentència de la urbanització. Per la seva banda, l'Ajuntament de Begur celebren que el consistori hagi complert la legalitat urbanística vigent concedint les llicències i no aturant les obres.

El jutjat contenciós administratiu de Girona ha desestimat el recurs contenciós interposat per SOS Costa Brava el 2019 contra la llicència d'obres que permetia la construcció de cinc habitatges de luxe a la Pedrera de s'Antiga. En aquest sentit, les entitats ecologistes Salvem Begur, SOS Costa Brava i Ecologistes en Acció de Catalunya lamenten el contingut de la sentència i estudien la seva impugnació mitjançant la interposició d'un recurs d'apel·lació davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Segons les entitats, la resolució, manifesta 'seriosos dubtes', i no ha tingut en compte l'informe desfavorable sobre el POUM de Begur del 2003 del Departament de Medi Ambient. A més, destaquen que el contingut de sentència dictada, "no valora el conjunt de proves pericials i judicials i informes tècnics que van posar de manifest l'impacte de les obres" en aquest paratge de la Costa Brava.

Per la seva banda, l'Ajuntament de Begur reafirma i defensa que el consistori ha complert la legalitat urbanística vigent concedint les llicències sol·licitades i no aturant les obres, ja que segons la sentència es tracta d'un sector urbanitzable. Si finalment es recorre aquesta sentència, des del consistori asseguren que continuaran actuant prudentment.

En aquest sector hi ha dos contenciosos interposats per les entitats, el primer és el que ara s'ha desestimat, quan el 2019 es va denunciar per la construcció de 5 dels 24 habitatges previstos. L'any passat es va presentar un altre recurs per la construcció de tres xalets més.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient