Jordi Merino, Anna Vargas i Josep Matés, guanyadors dels Premis de les Gavarres 2018

Vall-llobrega

Data: 24/11/2018

INTERVÉ: Fermí Santamaria, president del Consorci de les Gavarres

Els arqueòlegs Jordi Merino i Anna Vargas, i el terrissaire Josep Matés han estat els guanyadors dels Premis Les Gavarres 2018, uns premis amb els que el Consorci de les Gavarres vol potenciar i posar en valor la recerca, el coneixement i la conservació del massís. 

La proposta de recerca presentada pels arqueòlegs Jordi Merino i Anna Vargas, guanyadora de la 28ena edició del Premi Joan Xirgo, pretén completar la història de les Gavarres entre el segle V aC i el segle V dC,  corresponents als períodes ibèric i romà, donant una nova visió de l'ocupació d’aquest territori que es remunta als 100.000 anys enrere.

Per altra banda Josep Matés Porcel ha estat el premiat del 22e Pre3mi Cirera d'Arboç, en reconeixement a la seva tasca de divulgació, la posada en valor de l’ofici de terrissaire i la recuperació de la cuita a diversos forns de les Gavarres.

Durant l’acte s’ha aprofitat també per presentar els resultats del treball de recerca guardonat fa dos anys, dedicat als inicis de la ramaderia comercial al massís de les Gavarres a càrrec de l’autor Lluís Sales.
 
L’acte de lliurament dels Premis Les Gavarres 2018 ha donat el tret de sortida als actes commemoratius del 20 aniversari de la creació del Consorci de les Gavarres i ha tingut  a l’església vella de Sant Mateu de Vall-llobrega, oberta al públic per primera vegada després de 8 anys de treballs de rehabilitació.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient