SOS Costa Brava denuncien la tala d'arbrat a la pineda de la Fosca de Palamós

Palamós

Data: 04/01/2024

Palamós obrirà un expedient als responsables de la tala d'arbres en una parcel·la a la pineda on hi havia l'antic càmping Bellafosca. Ja fa dies que l'entitat SOS Costa Brava denunciava aquests fets en veure l'entrada de les màquines als terrenys. Els ecologistes lamenten que l'Ajuntament no hagi esperat a la sentència i anuncien que exigiran la restauració de tot allò alterat.

En aquesta parcel·la de la pineda de l'antic càmping La Fosca de Palamós han tallat els arbres recentment . En vista d'això, la Federació Sos Costa Brava i l'Associació Salvem la Pineda d'en Gori han denunciat públicament aquesta tala.

SOS Costa Brava ja va posar un recurs contenciós administratiu en contra el projecte d'urbanització el 2020 on està previst aixecar dos edificis unifamiliars i tretze xalets. Per això, lamenten que el consistori permet-hi edificar-hi quan encara no hi ha una sentència ferma.

Recorden que l'espai està inclòs entre els més de 60 retalls de bosc i pinedes existents a primera línia del litoral gironí i que estan amenaçats per la urbanització i edificació

Pel que fa a l'Ajuntament, l'alcalde Lluís Puig explica que obrirà un expedient als responsables de la tala d'arbres, ja que no han respectat sis dels arbres que s'havien de mantenir. La llicència és vàlida des de l'agost de l'any passat i assegura que només un jutge la pot cancel·lar.

Des de SOS Costa Brava recorden que a Palamós, en concret a la Pineda d'en Gori, està previst un tercer edifici en alçada a tocar del mar, però encara no poden presentar un recurs contenciós perquè encara no hi ha la llicència donada.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient