Corça i Verges, líders en recollida selectiva a nivell català

Corçà
Verges

Data: 03/09/2021

Intervenen: Ignasi Sabater, alcalde de Verges i Joan Loureiro, president del Consell Comarcal del Baix Empordà

Corçà i Verges són el primer i tercer municipi respectivament amb millors xifres de recollida selectiva. Corçà presenta una taxa de selectiva del 93,16% mentre que Verges es situa amb un 91,64%. En el cas de Verges suposa un canvi molt significatiu. En els dos últims anys, el municipi ha passat d'una taxa del 34% a superar el 90%. La bona feina feta amb el porta-porta es reflexa també en els resultat de la fracció orgànica que se situa al voltant del 99,6%. Aquest èxit és en bona part gràcies a la col·laboració de la ciutadania i la bona rebuda que va tenir des del primer moment i anima a les altres localitats a sumar-s'hi.

El porta-porta és un sistema que requereix una bona organització a l'inici però que a mesura que avança es fa cada vegada més senzill. També suposa eliminar els contenidors dels carrers i fer el reciclatge més còmode. Un altre aspecte que va facilitar el sistema va ser la construcció de la nova deixalleria municipal. Aquesta es troba en constant funcionament i facilita la recollida als veïns.

L'acord entre tots els grups municipals i la implicació ciutadana van fer més fàcil implementar el porta-porta a Verges.

Els bons resultats també són gràcies a la col·laboració del Consell Comarcal. Els resultats de Verges i Corçà serveixen de model perquè altres ajuntaments com Albons facin aquest canvi. Altres municipis més grans com Begur, Palafrugell i Calonge i Sant Antoni també apliquen el model

Des del Consell també han anunciat que estan estudiant la quantitat de residus generats per poder crear una planta de triatge que complementi la de Solius. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient