Begur obre converses amb la Generalitat i atura temporalment el contenciós al PDU

Begur

Data: 09/02/2022

Es Castellet, el Vancells i el Montcal són localitzacions de Begur, que es van veure desclassificades amb l'aprovació, ara fa un any, del Pla Director Urbanístic de revisió dels sòls no sostenibles del litoral gironí. L'Ajuntament, en concret, ja tenia els convenis signats amb cadascun dels seus promotors i, per aquest motiu, a l'abril va presentar un recurs contenciós administratiu contra els sectors afectats per la norma. Ara, s'ha produït un canvi de guió i el procés judicial resta aturat. El motiu principal és que el consistori empordanès i la Generalitat han iniciat converses per tal d'arribar a un acord.

En aquest sentit, l'Ajuntament al·lega que les persones damnificades exigiran compensacions econòmiques i que el municipi no podrà fer-hi front. Així doncs, emplacen al govern de Catalunya a anar tots a una i "trobar una nova fórmula". Alhora, l'alcaldessa del Begur, Maite Selva, remarca que cada municipi "presenta unes característiques pròpies amb les seves respectives complexitats". És així com "algunes poblacions s'han adaptat satisfactòriament al Pla Director", mentre que altres s'han trobat despenjades.

A hores d'ara, ambdós administracions resten a l'espera per quadrar les agendes i formalitzar una primera reunió. De moment, el recurs contenciós administratiu es troba aturat amb la voluntat d'arribar a un acord que satisfaci les parts, i si no és així, el consistori assegura que tirarà endavant amb el procés judicial.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient