El Parlament rebutja aturar les promocions urbanístiques de Sa Riera, Sa Guarda i la C-32

Begur

Data: 22/03/2019

Intervenen: David Cid, En Comú Podem; Natàlia Sánchez, CUP; Jordi Terradas, PSC; Narcís Clara, JxC; Marc Sanglas, ERC; Javier Rivas, C's; Santi Rodríguez, PP

El Parlament rebutja aturar totes les obres a les zones afectades per la moratòria de llicències a la Costa Brava. Els Comuns van presentar una moció en la que, entre altres qüestions, reclamava aturar projectes com els de Sa Riera a Begur o Sa Guarda a Cadaqués.  

El text de la moció relamava a la Generalitat més implicació en la lluita contra el canvi climàtic i posava damunt la taula tot un seguit de conflictes mediambientals en qüestió com són l'urbanisme a la Costa Brava, les ampliacions de les estacions d'esquí a la muntanya o la instal·lació de línies elèctriques en paratges sensibles.

A la Costa Brava el text reclamava aturar tots els projectes urbanístics en els espais afectats per la moratòria de llicències, especialment els de Sa Guarda a Cadaqués i Sa Riera a Begur. També rebutjar l'ampliació de C-32 fins a Lloret.

CUP i parcialment el PSC s'alineen amb ECP

La moció va rebre el suport d'En Comú Podem i CUP en la seva totalitat i del PSC en el que fa referència al canvi climàtic i l'urbanisme a la Costa Brava, però no pas en el que fa referència a les estacions d'esquí i perllongament de la C-32.

JxC i ERC van rebutjar la moció argumentant, en el cas concret de l'urbanisme a la Costa Brava, que la Generalitat ha fet els deures i va passar la pilota als ajuntaments.

Ciutadans i el PP també van rebutjar la moció però per motius diferents. Argumenten que prohibir sense tenir en comptes els drets adquirits dels promotors afecta a la seguretat jurídica i el progrés.

Tot i no tirar endavant la moció, la majoria que sustenta el Govern si que es va comprometre a accelerar els tràmits per desplegar el Pla Director Urbanístic de la Costa Brava.
 


Text de la moció presentada per En Comú Podem

Notícies relacionades

SOS Costa Brava demana desclassificar 38 sòls en les al·legacions del PDU (22-03-2019)

La Generalitat aprova una segona moratòria de construccions que evita unes 12 mil vivendes (13-02-2019)

Begur celebra una reunió informativa sobre els projectes urbanístics (03-02-2019)

Satisfacció municipal valoració continguda dels ecologistes amb la moratòria de llicències (17-01-2019)

El Govern revisarà els sóls pendents d'urbanitzar de la Costa Brava

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient