Sant Feliu millora el sistema de recollida de residus amb un control digital

Després de 3 mesos de visites a cada comerç, recollida de dades i anàlisi de resultats, el poble de Sant Feliu de Guíxols ha acabat la primera fase d'implementació d'un nou sistema de control digital de recollida de residus, que es durà a terme aquest estiu.

Sant Feliu de Guíxols implanta un nou sistema de seguiment i control de recollida de residus porta a porta dels comerços anomenat RECOM.

Així, amb aquest nou model, l'empresa de recollida d'escombraries Prezero monitora i registra l'activitat informàticament, per aconseguir una avaluació i seguiment precís.

L'objectiu del nou sistema de control de residus és fer un seguiment personalitzat de cada usuari, i amb pèrdua de l'anonimat, que permetrà assolir una taxa justa els pròxims anys.

I per a fer-ho possible, s'ha instal·lat el Tag, un dispositiu groc col·locat a les façanes dels comerços per indicar la ubicació a on s'han de deixar els residus perquè posteriorment els passin a recollir.

A més, també permet el control del servei de recollida, ja que els operaris duen una polsera digital que fa de registre i recull possibles incidències.
Per altra banda, s'ha incorporat un xip a cada contenidor de vidre i d'orgànica que permet pesar aquests residus quan el camió els aixeca per buidar.

De moment, en la primera etapa de millora del control digital de recollida de residus porta a porta, s'han inclòs 318 establiments de la ciutat, com restaurants, bars, hotels i empreses d'alimentació, que són els grans productors de la franja orgànica, i els altres comerços, que majoritàriament tenen més producció de paper-cartó i envasos.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient