Creen la Xarxa Pagesa per fomentar la venda del cultiu sostenible

Baix Empordà

Data: 15/11/2020

INTERVÉ: Eduard Martí Roca i Joan Coll Turies: membres de la Xarxa Pagesa // Pilar Comamala, Propietària de Queviures Pilar

Durant aquest estiu no només hi ha hagut restriccions, també han nascut alguns projectes. És el cas de la Xarxa Pagesa, una iniciativa presa per treballadors de la terra amb la voluntat de reduir els intermediaris entre productor i consumidor tot assolint una comercialització gairebé directe dels aliments. Principalment consisteix en el fet que els pagesos que hi formen part s'encarreguen d'abastir les petites botigues dels pobles de les comarques on es troben.

La realitat és que en aquests moments un 75% de la fruita i verdura que es consumeix a Catalunya prové de fora el territori i justament aquest és un dels motius que els empeny a tirar endavant amb el projecte.
A la Xarxa hi participen nou finques productores d'aliments que aposten per un cultiu sostenible i de proximitat. La voluntat és reduir els intermediaris entre el productor i consumidor per minvar la cadena d'agents que hi participen i que entre d'altres fan que s'encareixi el producte inútilment. Un altre dels beneficis del sistema que han ideat és que les botigues que hi col·laboren no han d'assumir les mermes ni els productes que no han venut. D'altra banda també ens comenten que cada vegada hi ha més demanda de producte de km 0.

A l'Instagram i a la pàgina web de la Xarxa Pagesa s'hi pot trobar tota la informació així com el llistat de les botigues que disposen dels seus aliments.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient