Intenten recuperar la vitalitat dels plàtans del passeig de La Bisbal

La Bisbal d'Empordà

Data: 25/03/2018

Un estudi ha posat de manifest que un 60% dels plàtans del Passeig Marimon Asprer de La Bisbal d'Empordà presenten manca de vitalitat i estat de decadència en diferents graus. L’informe recomana seguir un Pla d’Actuació, adoptant un seguit de mesures correctores  per ajudar a recuperar la vitalitat dels arbres, per reduir el risc de fractura i prevenir danys futurs de major gravetat.

El Passeig Marimon Asprer destaca per la seva arbreda que alberga 94 exemplars de plàtan d’ombra, amb una alineació doble que ressegueix la llera del riu Daró. Són arbres centenaris i els més vells daten de l’any 1880. Actualment poden arribar als 18 metres d'alçada. 

L’edat avançada dels arbres, les podes a brocada del passat, l’elevada compactació del sòl, el canvi climàtic i l’existència de diversos fongs i d’insectes patògens, com el tigre del plàtan, són els principals causants de la manca de vigor i la debilitat d'aquestes plantes. 

Ara s'estan prenent mesures innovadores per a la revitalització dels plàtans: una d'elles ha consistit en injectar en el sòl del passeig, a una profunditat de fins a un metre, aire comprimit per generar galeries de ventilació.  Aquesta tècnica permet millorar el sòl útil per l’arbre, i és que es potencia així el desenvolupament del seu sistema radicular.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient