El porta a porta més que duplica la recollida selectiva a Corçà

Corçà

Data: 31/07/2018

Intervé: Carme Güell, Alcaldessa

Satisfacció a Corçà pel funcionament del servei porta a porta. Estrenat aquest mes de juny aquest sistema de recollida selectiva dóna fruits i ha aconseguit un augment substancial del reciclatge en totes les seves fraccions, inclós l'orgànica que és la que sol anar més coixa.

L'Ajuntament ha repartit 500 cubells per tot el municipi i 6 als equipaments municipals. Cada dia de la setmana els veïns i veïnes han de treure una fracció de brossa abans de les 22.00 per tal que el servei de recollida la pugui treure. Dimarts, divendres i diumenge és el torn de l'orgànica, dilluns i dijous dels envasos, dimarts del vidre, dimecres del paper i divendres del rebuig.

A més hi ha una àrea d'emergència a l'avinguda de les Terreres on s'hi poden portar totes les fraccions qualsevol dia de la setmana.

Satisfacció pel funcionament del model

Malgrat que alguns pocs propietaris, principalment de segones residències, no veuen amb bons ulls el sistema, des de l'Ajuntament asseguren que la immensa majoria del veïnat corçanenc hi col·labora i n'està satisfet. I les dades així ho demostren. El reciclatge ha passat del 20% a pràcticament el 50%.

El sistema porta a porta ha compartit espai amb els contenidors fins que no s'ha activat. El rebuig segueix essent la fracció més gran amb un 38% de brossa recollida anualment als contenidors i un 13% en el sistema porta a porta. Un sistema que augmenta exponencialment la recollida d'orgància que es converteix amb 9.200 kilos en la segona fracció més gran amb un 26% de recollida.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient