Presenten una vintena d'al·legacions contra una urbanització de luxe a Aigua Xelida

Palafrugell

Data: 21/09/2018

Intervenen: Raimon Costa, Salvem Aigua Xelida; Eduard de Ribot, advocat SOS Costa Brava

SOS Costa Brava ha presentat una vintena d'al·legacions contra un projecte urbanístic que preveu la construcció de 33 habitatges en un terreny de 3,14 hectàrees a Aigua Xelida.

L'entitat ecologista ha fet avui una roda de premsa per explicar les al·legacions a un projecte que creuen vulnera la normativa urbanística i comportarà un impacte visual i paisatgístic d'importants dimensions amb grans moviments de terres i deforestació massiva.

El projecte es desenvoluparà en un espai declarat urbanitzable als anys 70 però que mai ha estat consolidat ni executat. És una promoció de diversos propietaris, empreses i fons d'inversió sota el nom d'AiguaCel.

Incompliment de les normatives urbanístiques

La crítica de SOS Costa Brava al projecte va en dues línies. Una més ideològica de gestió del territori i una altra més pràctica de respecte a la normativa urbanística vigent.

En el primer àmbit creuen que és un error apostar per un urbanisme de fa 50 anys, l'economia del totxo i posar més pressió a un territori saturat de construccions. En el segon, esgrimeixen principalment que el pendent on es pretén construir és superior al màxim del límit legal del 20% i que manquen estudis mediambientals i de mobilitat sobre l'impacte de la promoció.

Moratòria

Per tot això creuen necessari que l'Ajuntament de Palafrugell fixi una moratòria d'un any en l'atorgació de llicències d'obres i que durant aquest període s'estudiï un canvi del pla general per prohibir la construcció.

SOS Costa Brava creu que els ajuntaments tenen eines suficients per aturar urbanitzacions d'aquest tipus i que fa falta voluntat política. Recorden que un dels punts del seu manifest exposa la necessitat de protegir els sóls urbans no consolidats ni executats i que precisament aquesta no execució és el que dóna arguments als consistoris per intervenir.

En el cas concret de la promoció AiguaCel han explicat que tot i que la promotora no té ni aprovat el projecte ni la llicència d'obres ja han organitzat visites de potencials clients. Posen damunt la taula la paradoxa que suposa promocionar la urbanització amb els valors paisatgístics de la Costa Brava però al mateix temps ser part activa de la seva destrucció.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient