Premien Torroella i L'Estartit pel seu compromís amb el reciclatge de vidre

Torroella i L'Estartit han aconseguit la Bandera Verda d'Ecovidrio com a reconeixement per ser una de les destinacions del litoral estatal més compromeses amb el reciclatge de vidre i la lluita contra el canvi climàtic.

Aquest reconeixement s'emmarca dins la campanya Moviment Banderes Verdes, una iniciativa que té l'objectiu de premiar aquelles poblacions costaneres, així com els seus establiments, que mostrin el seu esforç en la transició verda.

Enguany s'havien presentat un total de 129 poblacions de tot l'Estat. Torroella ha assolit el 4rt lloc després que s'analitzessin diversos factors de la gestió municipal, com són l'increment del percentatge de reciclatge, la participació dels grans generadors com són els hotels o locals de restauració, i finalment la campanya de difusió.

Durant els mesos de juliol i agost a Torroella i a l'Estartit s'han recollit un total de 180.620 kg d'envasos de vidre, el que suposa un increment del 13% respecte el mateix període de l'any anterior. Aquest augment ha permès estalviar emissions de CO2 equivalents a la retirada de gairebé 49.000 cotxes.

Des de l'Ajuntament estan molt satisfets de rebre aquest reconeixement, i ho atribueixen a la gran feina tant del consistori com també de les diferents empreses i particulars que han posat de manifest el seu compromís amb el reciclatge de vidre.

El proper 14 d'octubre es durà a terme un acte a Madrid on es concedirà el guardó de manera formal. Hi assistiran l'alcalde del municipi, Jordi Colomí, acompanyat del regidor de Serveis Municipals i Residus, Marc Calvet.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient