El Baix Empordà és la comarca gironina que genera més residus per càpita

Baix Empordà

Data: 13/11/2017

Palau-Sator és el municipi del Baix Empordà on més se separen els residus. Amb un índex de recollida selectiva neta del 52,91% aquesta petita població encapçala la llista de municipis de la comarca. Una comarca que no surt gaire ben parada a les dades del 2016 de residus municipals presentades per l'Agència de Residus de Catalunya. 

El Baix Empordà és la comarca gironina que genera més residus per càpita. Amb 798,64 kg/hab/any supera de llarg els gairebé 500 kg/hab/any de la mitjana catalana. A Girona, de fet, només queden per sota d'aquesta xifra el Pla de l'Estany i el Gironès.  En aquesta darrera comarca és capdavanter el municipi de Vilablareix que té un índex de recollida selectiva neta del 80,68%. 

El Baix Empordà és, de fet, la segona comarca de Catalunya pel que fa a quilograms de residus generats per habitant i any, només superada de llarg per la Vall d'Aran, on aquesta xifra arriba fins als 983,39 kg. És en les comarques on el turisme interior i de segona residència hi té pes que aquestes dades són més preocupants. Al Baix Empordà, seguit de prop l'Alt Empordà i la Cerdanya, els municipis que més residus generen són Pals, amb 1.619 kg/hab/any, Palau-Sator, amb 1.506 kg/hab/any i Castell-Platja d'Aro, amb 1.268 kg/hab/any.  Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient