Impulsen una ruta d'immersions ecoguiades a la Costa Brava

Torroella de Montgrí

Data: 05/10/2022

L'Associació de Centres Turístics Subaquàtics Costa Brava Sub ha impulsat la ruta d'immersions ecoguiades a la Costa Brava. Es tracta de la quarta i última acció del projecte "Ecoguies" i en aquest cas la iniciativa vol donar a conèixer la biodiversitat de la Costa Brava i promoure la seva conservació.

L'Associació de Centres Turístics Subaquàtics Costa Brava Sub ha creat una ruta a mida per a cada persona perquè pugui conèixer els valors naturals subaquàtics de la Costa Brava i com conservar-los a través de 12 eixos d'interès mediambiental. Alguns d'aquests àmbits són per exemple el món de les gorgònies i els coralls, els petits peixos de colors o els grans meros, els cavallets de mar i els habitants de la posidònia i els fons de sorra.
Aquesta ruta d'immersions ecoguiades és la quarta i última acció del projecte "Ecoguies".

Són uns llibrets, que es poden trobar al web de l'associació, que disposen d'il·lustracions i la informació amena, apte per activitats de lleure. A més, també s'ha creat un catàleg en línia de més de 150 immersions dividides per zones i classificades i fins i tot un passaport on els capbussadors poden registrar totes les immersions que facin fins a completar la seva pròpia ruta.

L'objectiu principal, expliquen els impulsors, és fer valdre aspectes més desconeguts o poc valorats en la immersió de lleure.
Eco-sub Costa Brava és la culminació de diverses iniciatives impulsades per Costa Brava Sub, cofinançades pel Fons Europeu Marítim i de la Pesca (FEM) a través del Grup d'Acció Local Pesquer (GALP) de la Costa Brava.

El 2016 es va crear el fulletó de bones pràctiques, el 2018 es van formar els professionals dels centres d'immersió en la realització d'ecobriefings, i el 2021 es van crear les maletes "d'Eines d'ecoguiatge", amb materials per a la divulgació dels valors naturals i la pràctica del busseig sostenible.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient