Dissabte de més normalitat als rius i rieres del Baix Empordà

Després de la tempesta ve la calma, com a mínim durant unes hores. La pluja ha donat una treva la matinada del divendres al dissabte i això ha fet que els rius baixessin amb menys aigua que durant les hores anteriors al Baix Empordà. 

El divendres al matí s'havien vist imatges poc comunes als rius de la comarca. A la Bisbal, per exemple, l'habitualment buit Daró baixava amb més de mig metre d'aigua. El Ter, mentrestant, en el seu pas per Torroella de Montgrí superava el llindar d'alerta amb 250 metres cúbics per segon. 

Passat més d'un dia, aquest dissabte a mig matí les dades no mostraven nivells tan elevats. A la Bisbal mateix, el Daró rondava els trenta centímetres de profunditat, amb un cabal d'1,4 metres cúbics per segon que s'havia reduït dues terceres parts respecte el dia abans. El Ter baixava amb uns 140 centímetres d'aigua, 20 menys que el dia anterior

Rieres que solen estar seques també van registrar dades importants. És el cas del Ridaura, que va passar dels 2 metres cúbics per segon als 0,3 d'aquest dissabte al migdia. 

Totes aquestes xifres poden haver tornat a pujar considerablement quan el diumenge es llevi, i és que les pluges tornen a marcar el cap de setmana a partir de la tarda de dissabte.   

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient