El 33è Concurs d'Ornitologia del Baix Empordà reuneix 1700 ocells a Palafrugell

Palafrugell

Data: 06/11/2021

Intervé: Josep Paz, soci de la Associació Ornitològica  del Baix Empordà

La Bòbila de Palafrugell es va transformar en un niu d'ocells durant el passat cap de setmana. El motiu: el 33è concurs d'ornitologia del Baix Empordà, organitzat per l'Associació Ornitològica de la comarca, que va portar al municipi al voltant de 1700 ocells, vinguts de dins i fora de Catalunya. Durant els tres dies que l'espai va estar obert, els visitants van poder mirar de ben a prop les diferents espècies d'aus que hi havia.

Els 1700 ocells del concurs pertanyien a 130 participants, que aspiraven a un dels premis de l'esdeveniment. Aquests concursants no només venien de territori català, sinó que també venien de fora la Península. 

L'organització d'aquest concurs no és senzilla. Dos setmanes abans ja es prepara l'espai per habituar als ocells al nou ambient. Una setmana abans que es puguin visitar, els jutges valoren els ocells per atribuir els premis i, un cop acabats els tres dies d'obertura al públic, els organitzadors netegen les gàbies per poder-ho recollir tot. A banda de la part competitiva, a la Bòbila també hi havia diferents parades relacionades amb l'ornitologia

El concurs Ornitològic del Baix Empordà és el més important de Catalunya i el tercer amb més fama a Espanya. A més, la prova és puntuable pel 47è Campionat de Liga Catalana. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient