Unitat al Baix Empordà per exigir la comissió de seguiment del buidatge de Vacamorta

Unanimitat al Consell Comarcal del Baix Empordà per instar el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya a convocar, sense més demores, la comissió de seguiment de buidatge de l'abocador de Vacamorta, a Cruïlles. La moció la va presentar al ple telemàtic d'aquest dilluns el grup comarcal d'En Comú Guanyem

Vacamorta es va construir l'any 2000 i va tenir una llicència d'activitat del govern català el 2003, però tant el Tribunal Superior de Justicia de Catalunya, l’any 2006, com  posteriorment el Tribunal Suprem, el 2011, van declarar nul·la la llicència de la Generalitat en considerar que no s’ajustava a dret. Finalment, l’any 2014 la Generalitat no va tenir més remei que clausurar l’abocador i, des de llavors, 2,7 milions de tones d’escombraries esperen per ser retirades i que es recuperi el paratge natural de l’entorn. 

Amb la moció dels comuns al consell baixempordanès es demana que es refaci per enèssima vegada la comissió de seguiment que va aturar l'anterior Conselleria de Territori i que totes les parts afectades es puguin reunir per decidir el full de ruta definitiu. El portaveu comú, Jordi Lloveras, va trobar el suport unànime de totes les forces del ple; en especial i de forma explícita del grup majoritari de govern, Esquerra, i del conseller republicà i alcalde del municipi afectat de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura, Dani Encinas. 

 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient