SOS Costa Brava alerta que les pinedes de la Costa Brava a tocar de mar estan en perill

Palamós

Data: 15/06/2020

Intervé: Eduard de Ribot, portaveu de SOS Costa Brava

SOS Costa Brava alerta que la pràctica totalitat de les pinedes a tocar del mar i dins zones urbanes estan en perill. El grup ecologista lamenta que el planejament urbanístic no protegeix aquests espais i posa d'exemple l'aprovació del projecte d'urbanització de la pineda de La Fosca a Palamós.

En aquest espai segons denuncia el grup ecologista s'hi ha aprovat definitivament la construcció de vivendes unifamiliars i blocs de pisos a la zona on hi havia l'antic càmping La Fosca. Es tracta del darrer paratge verd de la cala palamosina.

Però segons el grup ecologista aquesta no és l'única pineda que està en perill i, de fet, hi ha exemples al llarg de tot el litoral gironí.

Al Baix Empordà hi ha quatre casos. Calella de Palafrugell a la platja de Canadell on hi caben 50 habitatges; a Tamariu a la Riera de Mas Llor on s'hi pot construir hotels i habitatges; Aiguaxelida on s'hi permeten 33 xalets de luxe i un hotel i la Riuet a Platja d'Aro on denuncien que el planejament hi permet 400 habitatges

Davant d'aquesta situació SOS Costa Brava engegarà una campanya per podar de manifest la problemàtica. Demanen valentia al Govern per anar més enllà en un PDU que consideren que ja neix coix.
 
NOTÍCIES RELACIONADES

SOS Costa Brava denuncia que s'ha seguit construint durant el confinament (12-06-2020)

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient