L'últim pagès de s'Agaró lluita per sobreviure enmig de cases d'alta gamma

Intervé: Josep Bou, agricultor

Josep Bou
és pagès de l'última horta que queda a s'Agaró. El desenvolupament del Pla Parcial Oest de Sant Pol per fer-hi cases d'alta gamma ha deixat aquest agricultor amb un 60% menys de terres, que li van ser expropiades per l'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro. Dels 20.000 metres quadrats d'horta que solia treballar, només n'hi queden 6.000. A la patacada s'hi han sumat les despeses que la família ha hagut de pagar per contribuir a la urbanització dels carrers, fent-los impossible viure només de la pagesia. 

La família s'ha hagut de reinventar introduint altres productes més enllà de l'horta tradicional com la fruita, que els ajuda a compensar les pèrdues. 


Pèrdua de la parada de venda directa 

Des d'aquest cap de setmana la seva situació s'ha agreujat, ja que l'ajuntament de Sant Feliu de Guíxols no els ha renovat el permís per vendre els seus productes a Sant Pol arran d'una denúncia interposada contra el pagès. Sense aquesta parada de temporada, que tenien des de l'any 2012, intentaran picar de nou les portes de l'ajuntament de Castell-Platja d'Aro a l'espera que amb l'entrada del nou govern els arribi una ajuda que no se'ls va concedir ara fa cinc anys. Paral·lelament, estudien reactivar la venda de productes al Mas Bou. 

La del Mas Bou és l'última parcel·la de la fèrtil Vall de Sant Pol, que fins els anys 80 vivia de la pagesia i abastia bona part de la Vall d'Aro. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient