Calonge presenta el projecte "Horts socials, ecològics i saludables"

Intervé: Albert Ros, regidor de salut de Calonge i Sant Antoni

Calonge i Sant Antoni ha presentat el projecte horts socials, ecològics i saludables. En un acte al teatre Fontova, el regidor de salut ha explicat que aquesta proposta té com a objectiu donar suport a les economies familiars i oferir una opció d'oci saludable a la natura. Els horts ecològics també han de servir per promoure nous hàbits saludables i incentivar al consum de verdures ecològiques

La regidoria de Salut i els tècnics en serveis socials porten treballant mesos en aquest nou projecte. Els terrenys s'han habilitat al pla de Calonge a la vora del Mas Cal Escapa i permetrà utilitzar uns espais que estaven desaprofitats. Aquest espai es dividirà en 40 parcel·les de 60 metres quadrats cadascuna, on també s'hi habilitarà un espai per poder esmorzar i perquè els agricultors puguin compartir espai plegats. A cada parcel·la també se li assignarà una petita caseta d'eines per guardar tot el material.

De la totalitat d'aquests terrenys, un 30% estaran destinades a persones jubilades, un altre 30% a persones a l'atur i el 40% a la resta de la població. A més, també hi haurà espai per les associacions locals per poder-hi fer activitats.
Aquesta és una oportunitat per aquells veïns i veïnes que no poden tenir un hort al seu domicili però que tenen interès per l'agricultura.

Des de l'Ajuntament volen animar a la població a participar en el projecte. És per això que, per ajudar a conrear, s'oferiran activitats per donar consells als agricultors

Les primeres inscripcions es poden fer des del 13 de desembre al 14 de gener, dia en que es faran públiques les assignacions, que tindran una durada de cinc anys.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient