Un estudi de la Diputació marca l'estat de conservació de les platges del litoral gironí

Palamós

Data: 25/05/2021

Un estudi, impulsat per la Diputació de Girona, ha radiografiat 25 platges de sorra del litoral gironí. L'objectiu és analitzar-ne l'estat, a més d'establir un seguit d'actuacions per conservar-les o inclús restaurar-les

La diagnosi abasta 11 municipis, que ressegueixen el traçat de Colera a Sant Feliu de Guíxols. El treball en concret, s'ha centrat en un estudi de camp combinat amb unes enquestes als municipis.

Fruit de la peculiaritat de cada indret s'ha elaborat una diagnosi individualitzada, la qual inclou dades descriptives, l'evolució històrica, així com l'actual estat ambiental de cada una de les platges. Amb el document sobre la taula, els tècnics dels diferents consistoris poden actuar amb un criteri comú i una base científica. La voluntat, segons afirmen des de la Diputació, és mantenir els espais el màxim de naturalitzats, a més de fer-los resilients als embats del canvi climàtic.

Entre les 25 platges, n'hi ha 9 que precisen d'una actuació imminent. Del Baix Empordà la diagnosi ens situa a la Platera i a la Fonollera de Torroella-l'Estartit, on s'estipula que cal recuperar el sistema duanar, allunyar l'aparcament i plantar diverses espècies per fixar-ne la sorra.

Amb l'estudi efectuat, ara els municipis poden sol·licitar els projectes mediambientals corresponents a través del Pla de Serveis i així, optar a les subvencions en patrimoni natural i biodiversitat.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient