La Plantada Tradicional de Pals torna a omplir el Mas Carles

Pals

Data: 18/06/2022

La Plantada tradicional de Pals va tornar a ser l'activitat estrella del Planta't. Els ciutadans van veure de ben a prop la feina que suposava la plantació d'arròs anys enrere i, qui ho va voler, també va poder participar en la plantada, sent conscients de la duresa de la feina.

Can Carles va tornar a acollir la Plantada Tradicional d'Arròs de Pals. Veïns i visitants van poder presenciar com es plantava aquest cultiu anys enrere i aprendre de quina manera ho feien i què significaven pel municipi els mesos de plantada. Una jornada que per Pals ha de servir per reivindicar un dels productes més importants de la localitat i apropar-ho a tots els públics.

També ha de servir per mantenir viu l'esperit arrossaire entre els més joves. Entre els pagesos que van fer el simulacre de la plantada hi havia experts, però també persones que era la seva primera participació.

Un pagès que ho porta fent tota la seva vida és l'Esteve Roures. En total, més de 70 anys treballant en diferents camps d'arrossos i, actualment, participant també en els simulacres de plantada i collita de l'arròs. Unes activitats que han de servir per trobar relleu generacional i perquè tothom reconegui la feina del camp.

Tant els pagesos com els visitants valoren positivament aquestes jornades. Per uns és la demostració de com s'ha treballat al camp tota la vida i pels altres és poder conèixer tota la feina que hi ha darrere els productes de les botigues.

Alguns d'ells es van animar a participar també a la plantada. Sabates fora i els peus dins l'aigua per gaudir d'una experiència diferent i aprendre dels consells dels pagesos locals, que els guiaven perquè el conreu quedés en el millor estat possible.

La plantada d'arròs va fer un gir de 180 graus amb l'arribada de la mecanització. És per aquest motiu que s'organitzen aquestes activitats per exemplificar la feina de 70 anys enrere i poder veure el contrast.

Per complementar la Plantada tradicional, l'Ajuntament també va organitzar un esmorzar popular i una visita guiada el mateix dissabte, a més d'una passejada pels arrossars diumenge al matí.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient