El 45% dels vehicles del Baix Empordà no poden circular per la Zona de Baixes Emissions

Baix Empordà

Data: 10/02/2020

El parc mòbil elèctric no arriba a l'1%

El 45% dels vehicles censats al Baix Empordà no poden entrar a la Zona de Baixes Emissions de Barcelona. A la comarca hi ha 128.773 vehicles registrats dels quals 57.523 no tenen distintiu.

Són xifres de la Direcció General de Trànsit recollides pel servei de periodisme de dades de La Xarxa. Fan referència a tot tipus de vehicles, des de cotxes a camions, passant per furgonetes, motos, ciclomotors i autobusos.

Des d'aquest any 2020 entre setmana i quan hi hagi episodis d'alta contaminació tenen prohibida la circulació en una franja compresa per les dues rondes de Barcelona els vehicles que no tinguin distintiu.

A l'altre extrem hi ha els vehicles amb etiqueta 0 o ECO. Són aquells que tenen algun tipus de motorització elèctrica o fan servir combustibles alternatius com el Gas Natural Comprimit. Al Baix Empordà n'hi ha censats 1.019, el 0,8% del parc mòbil de la comarca. Quasi 4 dècimes per sota la mitjana catalana que és de l'1,4%.
 

Sant Feliu de Guíxols, el que té més cotxes


Pel que fa al nombre de vehicles, Sant Feliu de Guíxols amb 20.427, Palafrugell amb 19.987 i Palamós amb 16.644 són les ciutats que en tenen més de censats. A l'altra banda Foixà amb 178 és el poble que en té menys.  

Si ens fixem en els vehicles que  no compleixen els estàndards de la Zona de Baixes Emissions en nombres absoluts el municipi que en té més és Palafrugell amb 8.964 i en percentatge Ultramort amb el 57% del parc Mòbil. El que en té menys en nombres  absoluts és Garrigoles amb 49 i en nombres percentuals és Santa Cristina d'Aro amb el 41%

Si ens fixem amb els vehicles elèctrics, híbrids o de gas natural comprimit el que en té més en nombres absoluts és Castell - Platja d'Aro amb 142  vehicles i percentualment Fontanilles amb l'1,75% del parc mòbil. Bellcaire, Colomers, Garrigoles, Torrent i Ultramort no en tenen cap. Cap municipi de la comarca arriba al 2% del parc mòbil amb distintiu 0 emissions o ECO.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient