Tríptics informatius per preservar les praderies de posidònia de Palamós

Palamós

Data: 27/08/2021

L’Associació Els Amics de les illes Formigues, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Palamós, ha editat un díptic informatiu sobre el fondeig responsable, que es reparteix a empreses de lloguer d’embarcacions i als diferents gestors d’amarratges.

El díptic recorda la fragilitat de la Posidònia oceànica, amb un lent creixement que la fa especialment sensible al mal que li causen les àncores que es llencen sobre les praderies. També se situen els principals herbeis de posidònia que es localitzen al litoral de Palamós per tal que els patrons en tinguin coneixement.

El díptic també permet la descàrrega, mitjançant un codi QR, de l’aplicació gratuïta que ha creat la Generalitat de Catalunya, mitjançant la qual els usuaris d’embarcacions poden geolocalitzar la posició del seu vaixell i veure si hi ha posidònia al lloc on es vol fondejar. La posada en marxa d’aquest aplicatiu va ser iniciativa de la mateixa Associació dels Amics de les Illes Formigues, que ja el 2019 va fer la petició d’activar aquest recurs a la Direcció General de Polítiques Ambientals i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya. 

Des de l'any 2013 l'Àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament de Palamós ha anat instal·lant progressivament, en aquests espais litorals del municipi, boies ecològiques que permeten l'amarrament lliure i gratuït d'embarcacions de fins a vuit metres d'eslora, sense haver d'utilitzar cap mena d'ancoratge que pugui malmetre els fons.

Comentaris (1)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix

GxRPnRVyfa 35 dies
555


Més articles de Medi Ambient