El Port Marina Palamós instal·la un innovador sistema de recuperació del medi marí

Palamós

Data: 07/12/2021

La regeneració dels ecosistemes marins i de la seva biodiversitat és una necessitat creixent per la lluita contra el canvi climàtic, atesa la capacitat de segrest de carboni dels mars. Avui dia hi ha desenvolupades tècniques científiques que són eficaces en la recuperació de la vida marina, però tenen dificultats per ser implementades a gran escala.

Conscients de la necessitat i del problema, des d'Ocean Ecostructures han desenvolupat una tecnologia capdavantera en recuperació del medi marí: el BioBoosting System, basat en estructures marines de substrat natural, que permet mimetitzar la naturalesa i recuperar els hàbitats marins.

La tecnologia BBS s'ha instal·lat en primícia al Port Esportiu Marina Palamós.

Aquesta tècnica de regeneració té una àmplia aplicació en ports comercials i esportius, parcs eòlics i en plataformes d'oli i gas, amb l'objectiu final de convertir aquests espais grisos en oasis blaus, transformant-los en agents actius de la recuperació de la biodiversitat.

La instal·lació del Port Esportiu Marina Palamós no serà l'única, però, que acollirà el projecte. El Port de l'Estartit ja ha confirmat la seva incorporació, i en setmanes vinents s'hi afegiran diversos ports esportius i comercials de Balears, la costa catalana i de la costa de llevant. També s'han iniciat converses amb ports italians.
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient