SOS Costabrava protesta contra la tala d'arbres a la Pineda de la Fosca

Intervenen: Irene Gisbert, vicepresidenta de SOS Costabrava; Lluis Puig, alcalde de Palamós

Protegir les últimes pinedes a primera línia de mar. Aquest és l'objectiu de SOS Costabrava  de cara els propers anys. És per això que l'entitat ha presentat al·legacions a l'Ajuntament de Palamós per frenar la construcció d'una urbanització a la pineda de la Fosca, on ja han començat a talar arbres.

El projecte vol edificar dotze xalets i dos edificis amb apartaments. Des de SOS Costabrava recorden que  el Pla Director Urbanístic que revisa els sòls no sostenibles ha canviat i, en conseqüència, el projecte d'urbanització també s'hauria de revisar sense talar cap arbre més.

També defensen que la tala d'arbres s'hauria d'aturar fins que no es conegués la resolució del recurs que han presentat. Una altre associació que s'ha oposat a la urbanització és Salvem la Pineda d'en Gori, que ha presentat més d'un miler de signatures demanant que es preservi la pineda.

Per la seva banda, el consistori palamosí defensa que no són ells qui poden demanar l'aturada de les obres. També ressalta que el pla urbanístic es troba dins del Pla de Sols No sostenibles i la normativa municipal, cosa que permet tirar endavant el projecte, inclòs la tala d'arbres.

Les entitats ecologistes recorden la importància de preservar les pinedes per lluitar contra el canvi climàtic i reclamen la importància de "minimitzar l'impacte paisatgístic"
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient