Recullen més de 300 kg de residus a les platges de Calella i Llafranc

Mirada baixa i unes mans que rebusquen entre la sorra. Amb aquesta estampa es va despertar dissabte la platja de Llafranc i Port Pelegrí de Calella amb motiu de la jornada "Netegem la Mediterrània". Una munió de 436 voluntaris es van enfundar l'uniforme blau de la fundació "We Care" per tal de netejar la costa, el fons marí i els microplàstics que suren al mar.

Taps d'ampolla, gots d'un sol ús, petits trossos de brossa o les anelles de les llaunes són exemples d'utensilis que sovint acaben al medi. Segons Greenpeace, un 80% dels residus del mar prové de terra i, la resta, el 20% es genera de l'activitat marina. A Palafrugell, en concret, es van recollir 302,75 quilos de brossa en només el matí de dissabte.

Entre els participants, alta presència de joves. Cal destacar l'insititu Jane Goodall, que va mobilitzar 30 nens i nenes de Palafrugell, i la presència de l'activista Oliva Mandle, qui amb tan sols 14 anys ha dissenyat un utensili per recollir els microplàstics del mar.

La jornada va comptar amb l'ajuda de l'Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament,  així com amb la col·laboració de diversos centres d'immersió, caiac i paddle surf de la zona, els quals s'encarregaven de la neteja al mar. La trobada de dissabte fou la tercera edició de "Netegem la Mediterrània", i amb tot s'esperen noves accions ambientals a Palafrugell. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient