Palamós acull la 1a presentació del projecte CATaMARà

Palamós

Data: 08/06/2023

El Museu de la Pesca de Palamós ha estat escenari de la primera presentació del projecte CATaMARà, una proposta d'educació ambiental que té com a objectiu connectar Catalunya amb els espais protegits del mar Mediterrani, seguint com a ruta de navegació la Xarxa Natura 2000 marina de protecció de les espècies i els hàbitats naturals.

El Museu de la Pesca de Palamós ha acollit la primera presentació del projecte CATaMARà organitzat per l'empresa ambientalista SUBMON.
Es tracta d'una proposta d'educació ambiental innovadora, basada en la cultura oceànica, que combina recursos tradicionals i digitals amb l'objectiu d'arribar a diferents segments de públic.

Els objectius del projecte CATaMARà són:

1. Apropar la població a la Xarxa Natura 2000 marina de Catalunya, iniciativa europea d'espais naturals que té com a finalitat conciliar la protecció de la biodiversitat amb l'activitat humana que s'hi desenvolupa, per tal de mantenir un bon estat de conservació dels hàbitats i espècies.
2. Reconnectar la població amb els espais protegits.
3. Donar a conèixer la biodiversitat marina de les nostres costes.
4. Fomentar un sentit de pertinença al territori.

Per aconseguir-ho, el projecte CATaMARà es planteja desenvolupar una caixa d'eines de materials divulgatius en format digital i imprès, dirigits a la població general, i que siguin innovadors i atractius. També crear espais per difondre de forma presencial el material divulgatiu desenvolupat, donant a conèixer els valors dels espais inclosos en la xarxa Natura 2000 a Catalunya.

Aquesta iniciativa està subvencionada per la Generalitat de Catalunya, dins del marc dels ajuts per fomentar l'educació i la sensibilització ambiental.

La presentació del projecte s'estendrà per diferents punts del litoral català, entre ells Torroella de Montgrí i Begur, durant tot el mes de juny fins al 14 de juliol.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient