Sortejats els 21 horts comunitaris de Santa Cristina entre els 21 veïns

Sortejats els 21 horts comunitaris de Santa Cristina entre els 21 veïns
Santa Cristina d'Aro

Data: 21/06/2018

L’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro ja ha sortejat els 21 horts comunitaris entre els 21 veïns que s’han ajustat a les bases del concurs. El sorteig dels horts, que es va fer a la sala de plens de l’Ajuntament amb la presència de molts dels inscrits, va anar a càrrec de l’alcalde, Xavier Sala, que va anar traient cada nom dels participants per decidir quin hort s’adjudicava. L’acte públic també va comptar amb els regidors de les àrees de Medi Ambient i Acció Social, Joan Alcalde i Lourdes Fuentes, que han estat qui han impulsat aquesta iniciativa municipal, amb la presència dels seus respectius tècnics.

L’adjudicació de la llicència d’ús dels horts s’aprovarà en la junta de govern de dilluns vinent i, posteriorment, els adjudicataris seran cridats per rebre informació del funcionament dels horts, que seran ecològics, a més de les claus. Els adjudicataris dels horts, que mai deixaran de ser municipals, és per un període màxim de 3 anys. Cada hort fa uns 70 metres quadrats, delimitades per estaques i amb un pas de 60 centímetres entre elles. Els horts comunitaris, que ocupen una finca municipals d’uns 4.000 metres quadrats, es troben al costat de la urbanització Golf Costa Brava, a tocar de l’autovia C-65.

El reg dels horts es farà pel sistema de goteig, on cada parcel·la tindrà una aixeta. Les eines es guardaran dins d’una caseta comunitària. Al costat hi haurà el dipòsit d’aigua i també una zona comunitària. Per dinamitzar els horts i formar les persones que n’obtinguin un, l’Ajuntament comptarà amb l’assessorament de Càritas Diocesana de Girona, que ja porta diversos horts de la comarca. La formació dels hortolans anirà en dues direccions: apostar per l’horticultura ecològica i incentivar la participació comunitària. Dins de l’agricultura ecològica es treballarà per evitar plaguicides i defensar els adobs naturals i els compostadors. Al mateix temps, s’actuarà sobre el terreny, mirant que els conreus de les parcel·les es facin durant tot l’any.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient