El Govern Espanyol assegura que el corall "no està amenaçat" entre Begur i Arenys

El Govern Espanyol assegura que el corall
Baix Empordà

Data: 09/05/2018

La ministra d'Agricultura, Pesca, Alimentació i Medi Ambient Espanyola, Isabel García Tejerina, s'ha emparat en criteris científics per justificar les dotze llicències que l'Estat ha atorgat per extreure corall vermell al litoral català.

En una intervenció al Senat, i en resposta a una pregunta de la senadora calongina d'ERC Elisenda Pérez, la ministra ha indicat que entre Begur i Arenys l'activitat pesquera històricament ha estat menor i el corall no hi està amenaçat.

La Ministra ha revelat que estan preparant un protocol pel sector coraller i que intensificaran els controls per garantir que s'extregui el corall de forma correcta.

Una moratòria de 10 anys per avís científic

El 2017 la Generalitat va fixar una moratòria de 10 anys per extreure corall després de rebre un estudi científic que assegurava que el 90% del corall que hi ha a la costa catalana és molt vulnerable. El sector coraller va posar el crit al cel i va fer front comú amb el d'altres Comunitats Autònomes. El Govern Espanyol, aprofitant l'article 155 que ha suspès l'autonomia de Catalunya, ha concedit recentment 12 noves llicències per arrancar corall entre Begur i Arenys de Mar.

Les aigües interiors són competència de la Generalitat i les aigües exteriors de l'Estat. Normalment quan una administració autonòmica fixava una moratòria l'estatal l'extenia a les aigües adjacents, però en el cas català ha estat diferent.

La Generalitat i grups ecologistes temen que la decisió de l'Estat posi en risc la continuitat del corall a la costa catalana  i no entenen com s'ha fet cas omís a les recomanacions científiques.

Notícies relacionades

CONNECTICAT: El corall vermell amenaçat
Els corallers demanen obrir noves zones d'extracció i restringir-ne d'altres (29-04-2018)
12 noves llicències d'extracció posen en perill d'extinció el corall vermell (26-04-2018)

 

Comentaris (1)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix

GxRPnRVyfa 35 dies
555


Més articles de Medi Ambient