El nou pou de Fontanilles entrarà aviat en funcionament

El nou pou de Fontanilles, que ha de garantir el subministrament d'aigua a la rodalia de La Bisbal, entrarà en funcionament a finals d'agost.

La construcció d'aquesta instal·lació ha costat 192.000 euros i donarà servei a La Bisbal,  Fontanilles, Forallac, Cruïlles-Monells-Sant Sadurní de l'Heura i Serra de Daró.

La nova instal·lació complementarà les de Castell d'Empordà i l'altra que hi ha a Fontanilles i a més de garantir el subministrament d'aigua ha de millorar-ne la seva qualitat i fer més difícil que es produeixin episodis com el de fa dos estius, quan diversos ajuntaments van haver de fer un ban prohibint el consum d'aigua de boca perquè es van detectar uns nivells elevats de pesticides.

Les obres han estat finançades al 60% per l'Agència Catalana de l'Aigua amb caràcter d'urgència i la resta pels sis municipis que tindran servei d'aquest nou pou.

Dos anys de l'episodi de contaminació de l'aigua

Aquest agost s'han complert dos anys de l'episodi de contaminació d'aigua que va obligar a prohibir durant uns dies el seu consum de boca. Es van detectar uns nivells elevats de pesticides, l'origen del qual encara és desconegut.  Per garantir un subministrament apte pel consum humà es van llogar uns filtres que depuren aquests pesticides i que costen uns 30.000 euros l'any sense comptar el seu manteniment.  Uns filtres, que teòricament eren provisionals però que s'han hagut de mantenir perquè els anàlisis de l'aigua abans de ser filtrada, segueix mostrant uns índexs elevats de contaminació.

L'entrada en funcionament del nou pou de Fontanilles i per tant el consequent augment del cabal d'aigua està pensat per millorar aquesta situació, malgrat que fonts dels municipis afectats admeten que els filtres podrien acabar essent permanents.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient