El Baix Empordà, la segona comarca que més brossa genera per persona i dia

El Baix Empordà, la segona comarca que més brossa genera per persona i dia
Baix Empordà

Data: 03/08/2020

Les dades  de reciclatge evolucionen favorablement però encara no s'arriba al 50% exigit per la UE


El Baix Empordà és la comarca Gironina i la segona comarca catalana que més residus genera per persona i dia. En dades del 2019 de l'Agència Catalana de Residus cada baixempordanès i baixempordanesa genera de mitjana cada dia 2,23 kilos de brossa.

Catalunya segueix tenint molts deures per fer en matèria de gestió de residus. La mitjana del país queda lluny de les tres R. No redueix residus sinó que els augmenta, no reutilitza suficient i no arriba als mínims de reciclatge que exigeix la UE abans d'acabar aquest 2020.

El Baix Empordà va generar el 2019 109.323 tones de residus dels quals se'n van reciclar 49.576. Respecte el 2018 es va llençar quasi un 2% menys de brossa i es va augmentar el reciclatge un 7%. De fet, es troba en el 'top-10' de comarques que més han reduït els residus.
 

Berguedà, Osona i Priorat, les més recicladores


A nivell nacional Berguedà (69%), Osona (65%) i Priorat (63%) són les comarques més recicladores, i amb Moianès, Segarra, Pallars Sobirà, Montsià, Conca de Barberà, Garrotxa, Alt Urgell, Bages, Terra Alta i Gironès compleixen el 50% o més de reciclatge.

A l'altra banda de la balança hi ha la Cerdanya (26%), el Tarragonès (36%), el Baix Penedès (38%) i Val d'Aran (39%) que no arriben al 40% de reciclatge.
La comarca que menys residus genera és la Terra Alta que no arriba a un quilo per persona i dia i la que més la Vall d'Aran frec a frec amb el Baix Empordà generant 2,24 kilos per persona i dia.

L’any passat es van generar a Catalunya 4 milions de tones de deixalles, que corresponen a 1,4 quilos per habitant i dia i el reciclatge va arribar al 45%, malgrat el suspens, la xifra més alta de la història.
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient