Els infants de Begur uneixen esforços per unes platges més netes

Els infants de Begur uneixen esforços per unes platges més netes
Begur

Data: 31/01/2020

Més de 50 quilos de brossa. Aquest és el balanç que deixa la recollida de residus que els alumnes de l’Escola Olivar Vell van dur a terme dimecres 29 de gener al Port d’Esclanyà i a la platja d’Aiguablava. Durant l’acció –que va comptar amb la col·laboració de l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Begur- els infants van recuperar 23,85 kg. de materials de rebuig, 0,3 kg. de vidre i 29,7 kg. d’envasos (14,9 kg. al port i 14,8 kg. a la platja); el que fa un total de 53,85 quilos de brossa recollits.
 
La iniciativa de recollida forma part del projecte escolar “El millor residu és el que no generem”, una proposta pionera que consta de tres accions de neteja que es realitzaran al llarg d’aquest curs, una per cada trimestre, i que impliquen a tots els grups d'edat.
 
Un cop realitzades les neteges es treballarà amb els alumnes la sensibilització sobre els residus; és a dir, com generar menys residus i conèixer l'impacte d’aquests sobre l'ecosistema. A més, també es faran càlculs i gràfics dels residus trobats, es treballarà la part artística del projecte amb els residus, i es finalitzarà amb una exposició de l'estudi realitzat per tots els alumnes de l'Escola l'Olivar Vell a l'Espai Mas d'en Pinc.
 
La primera de les tres accions de neteja va tenir lloc durant el passat mes de novembre en el marc de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus. En aquella ocasió els alumnes de parvulari i de cicle inicial van netejar l’entorn més proper del centre, al bosc que hi ha a la part de sobre; mentre que amb els joves de cicle mitjà i de cicle superior, l’acció es va traslladar a la pista i al camí que hi dona accés. En total, es van recuperar prop de 21 quilos de diferents residus (envasos, runa, fustes, totxos, vidre, resta i paper).
 
I ara, aquest mes de gener s’ha dut a terme la segona acció de neteja al Port d’Esclanyà i a la platja d’Aiguablava.
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient